AURINKOJÄRJESTELMÄN TOIMINTA, 230V

Kiinteistöön asennettava aurinkovoimala pääkomponentit ovat aurinkopaneeli ja invertteri. Aurinkopaneeli tuottaa tasasähköä auringon valosta ja invertteri muuttaa energian vaihtosähköksi sähköverkkoon sopivaksi. Tämä kaikki tapahtuu täysin automaattisesti ja omaa sähköntuotantoa pystytään seuraamaan mittareista, pc:ltä, tai älypuhelimelta. Aurinkojärjestelmä toimii niin, että siitä saatava sähkö käytetään ensimmäiseksi ja lisäsähkö otetaan tarpeen mukaan sähköverkosta automaattisesti. Näin sähkömittari pyörii vähemmän ja sähkölasku on pienempi.

 

AURINKOENERGIAN KÄYTTÖKOHTEET

 

Omakotitalo

Sähkön vuosittainen kulutus omakotitalossa on 5000 -20 000kWh. Siitä 20 % voidaan tuottaa aurinkopaneeleilla. Silloin aurinkosähkö voidaan käyttää lähes kokonaan omassa kiinteistössä, jolloin siitä saadaan paras hyöty. 1,2 -2,5 kW:n aurinkojärjestelmät sopivat omakotitaloon, missä sähkönkulutus on alle 10 000kWh/vuosi.  5 -10 kW:n voimala sopii suorasähkölämmitteisiin isompiin taloihin. Minkä kokoisen aurinkojärjestelmän Sinä tarvitset?   

Mekaanisen asennuksen saa tehdä myös itse ja napsutella aurinkopaneelien johdot toisiinsa. Paneelien laitimmaisten syöttöjohtojen kytkentä tehdään viimeisenä ja se kannattaa jättää sähkärille, kuten invertterin verkkoonkytkentä. Neuvomme asiakkaita myös iltaisin ja viikonloppusin, koska sillon usein asennuskin tehdään.

Verkkokaupasta valmiit paketit, tai yksittäiset tuotteet

 

Maatila

Maatilalla tyypillinen aurinkojärjestelmän koko on 5 – 20 kW. 10 kW:n järjestelmä tuottaa vuodessa 10 000 kWh. Esimerkiksi maitotiloilla aurinkoenergian tuotanto kohtaa kulutuksen 100% jäähdytyslaitteiden vuoksi. Myös varasähköjärjestelmä on mahdollista rakentaa pienillä lisämuutoksilla myös jälkeenpäin. Onko Sinun maatilalla sopivaa kattopintaa aurinkoenergialle?

Esimerkkikohteita

 

Yritys

Tuotantolaitoksissa ja suunnittelutoimistoissa tuottolukemien ja säästettyjen CO2-päästöjen esitys asiakkaille nousee usein merkittäväksi asiaksi. Halutaan näyttää, että olemme mukana ympäristötalkoissa. Lukemat voidaan siirtää erilaisille näyttötauluille ulos, tai sisälle. Myös kotisivujen yhteyteen liitettävistä taulukoista meillä on valmiit ratkaisut. Paljon rakennetaan myös seiniä suoraa aurinkopaneeleista ja silloin ne näkyvät parhaiten. Mikä on kiinnostavampi kahvila, kuin …

 

Yhteisö

Monissa maan kouluissa ja päiväkodeissakin aurinkoenergiaa tuotetaan paikallisesti. Teknillisissä oppilaitoksissa opetetaan ja tutkitaan aurinkoenergiaa. Sen toivotaan myös lisäävän oppilaiden hakeutumista energia-alalle. Aurinkoenergia kiinnostaa!

 

 

HUOMIOITAVAA

Parhaatkin aurinkopaneelit tarvitsevat suoraa auringonvaloa ja siksi aurinkopaneelit on asennettava niin, etteivät puut eivätkä rakennukset varjosta paneeleita. Autamme mielellämme parhaan asennuspaikan löytymisessä. Myös turvallisuus on huomioitava. Lumen tippuminen herkemmin katolta, tai  lumen kertyminen katolle pitää ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Sähköiset turvakytkimet ja johdotus pitää olla riittävä ja oikein mitoitettu. 1000 voltin järjestelmäjännite asettaa erityisiä vaatimuksia niin johdotuksille, sulakkeille, ukkossuojille ja kaapeleille, kuin itse sähköasentajille. Oikein tehty asennus on kaikissa olosuhteissa turvallinen!

AURINKOPANEELIN SIJOITUS JA KALTEVUUS

Aurinkopaneelit voidaan asentaa harjakatolle, tasakatolle, seinälle, tai maahan. Aurinkopaneeleista rakennetaan myös kaiteita, grilli- ja autokatoksia. Vain mielikuvitus rajoittaa. Parhaan tuoton saa, kun aurinkopaneelit ovat suunnattu 45 asteen kulmaan etelään päin, mutta lähes yhtä hyviä suuntia on kaakko ja lounas vuosituotannon kannalta. Nykyiset aurinkopaneelit hyödyntävät niin hyvin hajavaloa, että paneelit voidaan suunnata kulutuksen mukaan myös aamu ja ilta-aurinkoon (itään ja länteen). Suurissa kohteissa aurinkopaneeleja asennetaan myös loivempaan kulmaan asennuskustannuksien säästämiseksi.