MIKSI ASIAKKAAT VALITSEVAT UUSIUTUVAN AURINKOENERGIAN

Tässä valaistaan juuri verkkoon kytketyn aurinkosähkön hyödyntämistä. Saarekejärjestelmissä, kuten mökillä aurinkosähkö onkin täysin ylivoimainen ratkaisu. Siellä mukavuus ja turvallisuus ohjaa hankintaa. Ostajan oppaassa kerromme mitä on hyvä tietää yrityksestä, jolta aurinkovoimala tilataan!  Mukavia lukuhetkiä ja jos jokin asia askarruttaa, älä epäröi ottaa yhteyttä.

 

Sähkölasku pienenee

Oikein mitoitettu ja suunnattu aurinkopaneeli tuottaa silloin, kun on kulutustakin. Normaali kokoisessa omakotitalossa jatkuva kulutus on noin 800W (jääkaappi, pakastin, ilmastointi, lämmön talteenotto, kiertovesipumput, elektronisten laitteiden tyhjäkäyntivirta, ”aina valmis” – sauna). Esimerkiksi jääkaappi, pakastin ja ilmastointi vievät juuri eniten sähköä silloin, kun aurinko eniten paistaa. Lisäksi uusilla ohjauslaitteilla voidaan esimerkiksi nostaa varaajan lämpötilaa aurinkoisena päivänä. Näin varmistutaan, että sähkö käytetään itse. Sähköä voi toki myydäkkin, mutta sähköverkon haltia nappaa siitä siirtomaksun. Nettomittarointia odotellessa mitoitamme aurinkovoimalan aina kulutuksen mukaan.

 

Ekologinen päätös

Ilmasto lämpenee ja vaihtotase kasvaa. Maailman neljästä vakavimmasta ongelmasta on vesi, ruoka, ilmaston lämpeneminen ja energia. Ilmaston lämpenemisen torjunnassa ja pienemmän hiilijalanjäljen energiatuotannossa aurinkopaneelit ovat keskeisessä roolissa. Täytyy myös muistaa, että aurinkopaneelien tuottama energia on aina paikallista. Aurinkopaneelin investoinnin osuus aurinkovoimalassa on vain kolmas osa. Asennus, telineet ja sähkötyöt yms. ovat aina paikallista työtä.

 

Kiinteistön arvo nousee

Jos haluamme rakentaa matalaenergia- tai nollaenergiataloa tulee usein edullisemmaksi asentaa aurinkopaneelit kuin lisätä eristekerrosta loputtomiin. Viisaat energiaratkaisut nostavat aina kiinteistön arvoa ja myös imago paranee. On selvää, että kahta samanlaista taloa verrattaessa aurinkopaneeleilla varustettu talo on kiinnostavampi. Niimpä muutama asiakas on hankkinut aurinkovoimalan taloonsa ennen myyntiä.

 

Tekniikka kiinnostaa

Monia ihmisiä kiinnostaa tekniikka ja fysiikka. Miten voitaisiin säästää energian kulutuksessa. Kun aurinkopaneelin tuotosta ja kulutuksesta saadaan informaatiota, niin yllättäen säästetään myös kulutustottumuksien muuttuessa. Olemme toimittaneet juuri kouluihin ja oppilaitoksiin tuottomittareita. Tuottotauluista nähdään hetkellinen tuotto, kumulatiivinen tuotto ja CO2-päästöjen säästö. Kaikkiin aurinkovoimaloihin voidaan liittää ilmainen tuottoseuranta pc:n, tabletin, tai kännykän avulla.

 

Takaisinmaksuaika

Tämä on yksi yleisimmistä kysymyksistä. Joissakin julkisivutoteutuksissa aurinkovoimala on maksannut itsesä takaisin jo ennen käyttöönottoa. Karkaistun polttomaalatun julkisivulasielementin neliöhinta on korkeampi, kuin aurinkopaneelin. Tämä johtuu valtavasta aurinkopaneelin valmistusmääristä. Jos omakotitalon omistaja tekee itse asennuksen, eikä laske omalle työlle hintaa, niin takaisinmaksuaika aurinkopaneeleilla on alle 10 vuotta. Mitä suurempi aurinkovoimala on sen edullisempi sijoitettu wattihinta on. Pitäisikin puhua mieluummin sijoitetun pääoman tuotosta. ROI, eli sijoitetun pääoman tuottoprosentti on tyydyttävä-hyvä. Ja täytyy muistaa, että se on täysin riskitön aina!