AURINKOSÄHKÖ MÖKILLÄ

Aurinkopaneeleita käytetään Akun lataamiseen, Josta sähköä saadaan myöhempää käyttöä varten. Aurinkosähköä käytetään mökeillä, veneissä, asuntoautoissa ja -vaunuissa. Kun sähköverkkoa ei ole saatavilla aurinkosähkö on mainio ratkaisu moniin tarpeisii. Olemme toimittaneen merenkulun avuksi majakkoihin, maatiloille sähköpaimeniin, sääasemiin ja hälyttimiin aurinkopaneeleita vuodesta 1994. Saat aurinkopaneeleita ja niihin liittyviä tuotteita kätevästi myös VERKKOKAUPASTA.

Muutamalla aurinkopaneelilla saadaan valot, jääkaappi, televisio, läppärit ja vaikka vesipumppu toimimaan. Aurinkosähkövoimalan mitoituksessa annamme mielellään neuvoja. Perusajatus on se, että mittareita ei tarvitse seurata (vaikka sekin on kivaa), vaan laitteita käytetään kuten kotona. Alekirjoittaneella on myös oma mökki, joka on ympärivuotisessa käytössä. Valot ja jopa imuri toimii aurinkosähköllä. Kaasuliedellä tehdään ruoka ja Safiren hajuton mökkilämmittimen saa päälle, vaikka kännykällä. LUE LISÄÄ

Valaistus ja jääkaappi kannattaa yleensä toteuttaa akkusähköllä (12 tai 24 volttia). Invertterin avulla saadaan toimimaan 230 voltin laitteet silloin kun niitä tarvitaan. Inverttereissä on aina tyhjäkäyntivirta ja laite kannattaa sammuttaa esimerkiksi yöksi. Suosituin 12 voltin aurinkosähköpaketti on 365 ja siihen voidaan suoraa littää 600 watin invertteri.

Isoissa järjestelmissä voidaan kaikki rakentaa 230 voltin invertterillä ja jos myöhemmin tulee verkkosähkö kaikki on valmiina. Valmiin 230V paketin voi myös tilata verkkokaupasta BigPower, tai Strömsö. Strömsö-paketti on meidän lippulaiva ja sillä toimii kaikki!

Invertterin koko määrää akkukapasiteetin. Akun amppeerimäärä pitäisi olla vähintään puolet invertterin wattimäärästä. Esimerkiksi 250Ah:n akkuun voidaan liittää max 500 W:n invertteri.

Akkun koko määrää aurinkopaneelin tehon. Aurinkopaneelin wattimäärä pitäisi olla 1/2-2 kertainen verrattuna akun appeeritunteihin. Esimerkiksi 100 watin paneeliin voi kytkeä huoletta 50-200Ah akun.